La PéCule

Annelie 1. La PéCule introMaak kennis met Stockist Pauline van Dijk van La PéCule in Hardinxveld-Giessendam. 

Wat voor soort winkel heb je?
La PéCule is een Kado & Woonwinkel annex Verfsalon Annie Sloan Chalk Paint™.

Wat is de stijl van je winkel?
De stijl van de winkel is ‘gezéllig, léuk, warm, er is véél te zien en snuffelen’, aldus klanten. Richting brocante, maar meer een geheel eigen style: à La PéCule. Het motto hier is: ‘Tè leuk!’

Sinds wanneer verkoop je Chalk Paint™ van Annie Sloan?

De winkel is mijn persoonlijke redding en sinds september 2014 (b)lijkt Annie Sloan Chalk Paint™ de redding van de winkel annex verfsalon.

Annelie 00. La PéCule WinkeltjeWaarom heb je gekozen voor Chalk Paint™ van Annie Sloan?
Sinds 2007 restyle ik al meubels. Als mijn autootje richting bouwmarkt reed ‘hing men daar de vlag al uit’, zoveel blikken verf jaste mijn kwast erdoor. Sinds de opening van de winkel begin 2013 bleef er alsmaar een hoek waarvoor ik niet de juiste bestemming vond, tot… Annie Sloan Chalk Paint™ mij begin 2014 als manna uit de lucht voor ogen, handen en kwast kwam. De ‘geboorte’ van de verfsalon bij La PéCule werd een feit. Ik geniet dagelijks dankbaar van de bestemming die ‘de verloren winkelhoek’ uiteindelijk kreeg.

Annelie 3. La PéCule Workshops 003Geef je workshops met Chalk Paint™ van Annie Sloan? Zo ja, wat voor workshops?
De geheel in Annie Sloan-sfeer ingerichte workshopruimte is pal om de hoek bij de winkel. Hier worden verschillende workshops gegeven onder het motto: ‘Pimp je eigen Meuk’. Niet te veel technieken op één avond, zo leerde de ervaring. Een gezéllig en nuttig avondje uit met koffie, thee en wat lekkers, maar wél dóórwerken! :-) Momenteel worden vier workshops aangeboden: Starters (A), Gevorderden (B, C en D). Aanmelden voor een of meerdere Workshops kan via een mail naar of ‘live’ in de winkel

Annelie 4. La PéCule StoofjesPyramide 002Wat is je favoriete kleur Chalk Paint™?
Mijn favoriete kleur Chalk Paint™ is Aubusson Blue: een prachtige petrol-achtige kleur die gemengd met Old White prachtige varianten krijgt. De White Wax komt hier geweldig tot haar recht: het verzacht de kleur met een whitewash-effect. Tè leuk!
Dan nog een kleurvinding die ik de naam ‘Paradise’ gaf: Old White met in meer of mindere mate een vleugje Scandinavian Pink geeft een warme, zalmachtige kleur. Zowel White-, Black- als DarkWax-accenten combineren hier prachtig bij.

Wat is je favoriete techniek?
Mijn favoriete techniek is ‘klooien met kleurtjes’, haha. De ‘scratch-/ drybrushtechniek’ mag ik ook graag toepassen: dit geeft een geleefd karakter. La PéCule-Workshoppers vinden dit doorgaans tè leuk om te doen.

Wat zijn je openingstijden?
Woensdag van 10.00 uur tot 17.30 uur
Donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en
Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Extra service: als klanten op maandag of dinsdag verf nodig hebben kunnen ze – na overleg via e-mail -ook op die dagen terecht.

Annelie 2. La PéCule etalage 003Wat verkoop je nog meer naast de producten van Annie Sloan?
Naast alle Annie Sloan-producten op voorraad zijn hier veel kadootjes, nuttige hebbedingetjes, unieke tekstborden en kleine (kids)meubeltjes te vinden. Vanaf september 2016 zijn tal van brocante, trendy Clayre & Eef-items aan de collectie toegevoegd. Dit sluit perfect aan bij de stijl van La PéCule. Uit het brede Clayre & Eef-assortiment o.a. gastendoekjes, keukendoeken, schorten, tafellopers, kussenhoesjes, paraplu’s, mokken, badkameraccessoires en veel meer kado & woonartikelen. Tè leuk! Ik kan nauwelijks wachten :-)

Wat wil je verder nog kwijt over je winkel?
Voor het RTL4-programma Uitstel van Executie zijn ook in de winkel annex verfsalon en het atelier opnamen gedraaid. Annie Sloan Chalk Paint™ kwam ook in beeld. Het programma is 11 oktober jl. uitgezonden door RTL.

La PéCule
Peulenstraat 251
3371 AM Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland
(06) 100 40 199
www.lapecule.nl

You Tube: La PéCule Pauline van Dijk

 

 

Hoofdkantoor

Annie Sloan Europe
Heart & Home B.V.
tel. +31 (0)180 - 444 942
maandag t/m donderdag
van 8:00 t/m 16:00 uur